ГоловнаПолітика

Рада може дозволити місцевій владі зупинити громадський транспорт

Радуцький вважає, що до аптеки чи продуктового можна дійти пішки.

Рада може дозволити місцевій владі зупинити громадський транспорт
Фото: Макс Требухов

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький заявив, що виступає за припинення роботи громадського транспорту на період карантину через коронавірус.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

"Я взагалі за те, щоб у містах, де буде оголошено надзвичайний стан, як у Китаї і країнах, які зіткнулися з проблемою, взагалі заборонили громадський транспорт. Тому що, скажімо, аптеки і продуктові магазини є біля місця проживання людей, для цього транспорт не потрібен. Я взагалі за заборону громадського транспорту", - сказав Радуцький.

Він додав, що можна вводити заборону на роботу ТРЦ, але "зайдемо в метро - там точно немає відстані в три метри і є проблема".

"Але з іншого боку, заводи з виробництва молока і хліба повинні працювати, до аптеки потрібно доїхати, тому це місцева влада розроблятиме спеціальні маршрути. В давні часи це називалося розвезенням. Коли завод має автобус, який привезе 20 співробітників на завод", - сказав депутат.

Тому, повідомив Радуцький, 17 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийме законопроєкт, який надасть право місцевій владі обмежити роботу громадського транспорту на власний розсуд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram