ГоловнаСвіт

Сенат виправдав Трампа у справі про імпічмент

Обвинувачення Трампа за одним із пунктів підтримав один з республіканців.

Сенат виправдав Трампа у справі про імпічмент
Фото: EPA/UPG

Сенат Сполучених Штатів виправдав президента Дональда Трампа у справі про імпічмент.

Трампа виправдали за двома пунктами обвинувачення, повідомляє Голос Америки.

Голосування в Сенаті США було поіменним і транслювалося в прямому ефірі.

Для того, щоб відправити президента у відставку, потрібно було як мінімум 67 голосів від 100-манадтної верхньої палати Конгресу США.

За зловживання повноваженнями - за те, що "винен", проголосували 48 сенаторів, проти - 52.

Мітт Ромні був єдиним республіканцем, який проголосував за засудження Трампа. Він перший сенатор в історії США, який проголосував за засудження президента від тієї самої партії в процесі імпічменту.

Сенат також виправдав Трампа за другою статтею імпічменту "Перешкоджання роботі Конгресу". За те, що "винен", проголосували 47 сенаторів (всі демократи), проти - 53 (всі республіканці).

Сенатор Ромні, який проголосував за засудження Трампа за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, проголосував за його виправдання за другою статтею.

Нагадаємо, процедура імпічменту Трампа була запущена у зв'язку з його телефонною розмовою з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди, на думку демократів, Трамп намагався змусити Київ почати розслідування щодо його потенційного суперника на президентських виборах в листопаді 2020 року Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

24 вересня Пелосі оголосила про підготовку процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього кроку став саме скандал навколо бесіди двох президентів. Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США в порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram