ГоловнаСвіт

Літак авіакомпанії Pegasus зазнав аварії в аеропорту Стамбула (оновлено)

Одна людина загинула, ще 158 отримали травми.

Літак авіакомпанії Pegasus зазнав аварії в аеропорту Стамбула (оновлено)
Фото: Скриншот видео

У міжнародному аеропорту імені Сабіхі Гекчен в Стамбулі літак авіакомпанії Pegasus викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Про це пише "Анадолу".

Літак виконував внутрішній рейс за маршрутом Ізмір-Стамбул і не встиг зупинитися після посадки.

У результаті аварії на борту літака виникло загоряння, яке вдалося загасити. Повітряне судно отримало сильні пошкодження.

Через катастрофу літаки, які повинні були приземлитися в Сабіха Гекчен, переспрямували в аеропорт "Стамбул".

За даними телеканалу Euronews, попередньо, на борту перебували 177 осіб. Загиблих під час жорсткої посадки не було, всі пасажири евакуйовані.

Оновлення. Щонайменше 52 людини постраждали і були госпіталізовані. Про це повідомили турецькі ЗМІ з посиланням на колишнього в.о. глави адміністрації цього міста Алі Ерлікайю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щонайменше 52 постраждалих госпіталізовано після нещасного випадку", - сказав він.

Оновлення 20:44. Громадян України серед постраждалих немає, повідомив генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман.

"Згідно з інформацією Управління цивільної авіації Туреччини, серед пасажирів літака Fly Pegasus (Boeing 737-800), що виконував рейс за маршрутом Ізмір-Стамбул, громадян України серед постраждалих немає", - написав він у твіттері.

За оновленими даними, внаслідок катастрофи постраждали 120 осіб. Ніхто не загинув. Посадка відбувалася в складних погодних умовах - за сильного дощу і вітру.

Оновлення 23:20. Увечері 5 лютого міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Кочу повідомив, що в результаті аварії одна людина загинула, ще 158 отримали травми, передає DW.

За уточненими даними, на борту літака Boeing 737, який прибув з Ізміра, перебували 183 людини - 177 пасажирів і шість членів екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram