ГоловнаПолітика

Зеленський запросив Трампа в Україну: "Я готовий прийняти його швидше, ніж він мене"

"Після Санта-Барбари з імпічментом", Зеленський хоче почати стосунки з чистого аркуша.

Зеленський запросив Трампа в Україну: "Я готовий прийняти його швидше, ніж він мене"
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський запросив лідера США Дональда Трампа відвідати Київ. Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Глава держави також підтвердив, що збирається відвідати Білий дім.

"Я впевнений, що мій візит до Білого дому відбудеться. Ви просто занадто далеко від нас. Під час попередньої зустрічі з Майком Помпео я говорив йому, що дуже б хотів, щоб цей візит був чимось особистим для двох країн, з якимось дуже важливим результатом, вигідним для обох країн", - сказав український президент.

За словами Зеленського, після "Санта-Барбари" з імпічментом, йому б хотілося почати стосунки з чистого аркуша.

"Після цих всіх серій я хочу приїхати, з чистого аркуша почати наші стосунки і щоб ми підписали якісь контракти, домовилися про стратегічні та інвестиційні речі. Давайте підготуємо пакет цих документів і зустрінемося. Зараз м'яч на боці президента США. Але ми завжди раді бачити всіх в Україні, тому я запрошую президента Трампа до Києва. Я готовий його прийняти швидше, ніж він мене", - заявив президент України.

Нагадаємо, 11 лютого глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дата візиту Зеленського до США стане відомою найближчим часом. Новий глава ОПУ впевнений, що це буде історична поїздка.

Востаннє президент України був у Білому домі в червні 2017 року, тоді це був робочий візит.

Новий президент Володимир Зеленський планує відвідати США з офіційним візитом. Андрій Єрмак говорив, що цей візит обговорювався у вересні під час нью-йоркської зустрічі Трампа і Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram