ГоловнаСвіт

У Китаї офіційно схвалили перший препарат для боротьби з коронавірусом

Favipiravir був розроблений у Японії ще 1998 року й застосовувався 2014 року, щоб зупинити епідемію грипу.

У Китаї офіційно схвалили перший препарат для боротьби з коронавірусом
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: Global Look Press

У східній китайській провінції Чжецзян запустили виробництво перших ліків, які можуть бути ефективними для лікування нового коронавірусу.

У заяві уряду міста Тайчжоу зазначено, що йдеться про препарат, раніше відомий як Favipiravir або Avigan, передає Інтерфакс-Україна.

"15 лютого препарат офіційно дістав схвалення Державного управління з нагляду за харчовими продуктами й лікарськими засобами для виходу на ринок. Це перший у країні препарат, який під час спалаху коронавірусу нового типу отримав офіційне схвалення на включення до переліку ліків, які можуть бути ефективними в лікуванні нового типу коронавірусу", - йдеться в заяві.

Favipiravir - синтетичний противірусний препарат, розроблений японською компанією Toyama Chemical / Fuji Film ще 1998 року. Препарат є активним проти РНК-вірусів і застосовувався в Японії 2014 року, щоб зупинити епідемію грипу.

За останніми даними, число інфікованих китайським коронавірусом зросло до більш ніж 69 тисяч осіб. Через вірус померли 1669 пацієнтів. Водночас 9645 інфікованим удалося видужати.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram