ГоловнаПолітика

Кабмін незадоволений законопроєктом Бородянського про дезінформацію

Документ залишається на стадії "урядової ініціативи".

Кабмін незадоволений законопроєктом Бородянського про дезінформацію
Фото: Lb.ua

Кабінет Міністрів незадоволений законопроєктом міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського про дезінформацію.

Про це в інтерв'ю LB.ua сказала представниця Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк.

"Ми намагаємося правильно побудувати комунікацію з цього питання. Ми називаємо цей документ урядовою ініціативою. Перед тим, як він стане законопроєктом і буде винесений на розгляд у парламент, потрібно, щоб пройшов певний час. Це питання делікатне, оскільки стосується, як кажуть журналісти, свободи слова", - сказала вона.

Шуляк підкреслила, що загалом уряд підтримує цю ініціативу, тому що "ми живемо у час, коли інформація є засобом масового знищення і страшним важелем впливу".

"Україна не раз потрапляла у ситуації, коли нас таврували "крадіями газу", "терористами", "фашистами". Це має навчити нас мати механізми для захисту від пустослів'я. Окрім цього, давайте не забувати, що військова агресія Російської Федерації не закінчилася. Інформаційні атаки - частина цієї війни, а тому ігнорувати інформнапади - неправильно", - сказала депутат.

Шуляк зазначила, що "деякі речі" з цього документа вимагають докладного обговорення.

"Але коли ми навіть по-робочому називаємо цю ініціативу "Про дезінформацію", то, логічно, вона стосується саме неправдивої інформації. Тобто мова не йде про свободу слова. Якщо у тебе є правдиві докази - використовуй їх для своєї боротьби. Але якщо ти розповсюджуєш фейк з певною метою - відповідай. Це нормальна практика, яка працює у всіх цивілізованих країнах", - сказала Шуляк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram