ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скалецька: місця обсервації для українців із Китаю ще не вибрали

Розглядають 12 можливих об'єктів.

Скалецька: місця обсервації для українців із Китаю ще не вибрали
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що остаточно місце, де будуть ізольовані евакуйовані українці з Китаю, ще не вибрано.

"Досить багато об'єктів аналізували й аналізуємо досі, щоб мати кілька варіантів", - сказала Скалецька на брифінгу у вівторок ввечері.

За її словами, об'єкт повинен відповідати трьом основним вимогам.

"Ключова й основна вимога - епідемічна безпека для перебування осіб в установі і для навколишнього середовища, населення. На сьогодні таких об'єктів ми досить багато аналізували й аналізуємо далі. Друге - питання комфорту. Ми розуміємо, що ми розміщуємо осіб на 14 днів у приміщеннях, де вони будуть обмежені в пересуванні. Третій фактор - питання можливості з боку МВС і Нацгвардії забезпечити охорону цього об'єкта", - сказала Скалецька.

Міністр уточнила, що влада розглядала близько 20 об'єктів у різних частинах України, а "зараз в етапі підготовки й аналізу - 12".

Нагадаємо, що борт з українцями з Китаю прилетить в Україну вранці 20 лютого. Він доправить 49 українців і 25 іноземців - громадян Аргентини, Чорногорії, Ізраїлю, Норвегії, Панами, Коста-Рики, Домінікани, Еквадору й Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram