ГоловнаСуспільствоПодії

У Нових Санжарах блокують дорогу через евакуйованих з Уханя, є затримані

Між протестувальниками та правоохоронцями вже виникли невеликі сутички.

У Нових Санжарах блокують дорогу через евакуйованих з Уханя, є затримані

У Нових Санжарах Полтавської області люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб туди привезли евакуйованих з китайського Уханя українців.

Про це повідомляють "Факты", а також користувачі в соціальних мережах.

Відзначають, що з вечора середи біля медичного центру Нацгвардії "Нові Санжари" зібралися близько 100 осіб, протестуючи проти можливого поселення сюди людей, евакуйованих з Уханя.

На ранок 20 лютого людей зібралося ще більше. Між протестувальниками та правоохоронцями вже виникли невеликі сутички.

"Обговорюємо можливе заселення санаторію інфікованими коронавірусом громадян України, яких привезли з Китаю. Ніхто до ладу не знає ситуації. Чутки різні. Народ проти такої затії", - цитує видання місцевого жителя Миколу Яременка.

Голова Новосанжарської об'єднаної територіальної громади Інна Коба, яка теж перебувала біля медичного центру, розповіла журналістам, що нічого не знала про літак, що летить у Полтаву з Китаю. А вранці цю подію планують обговорити на позаплановій сесії селищної ради.

Нагадаємо, літак з евакуйованими українцями вилетів з Китаю ввечері 19 лютого. В Україну він повинен прибути о 8-й ранку 20 лютого. З Уханя забирали тільки здорових українців. Фактично потрапити на літак не мали шансів навіть ті, хто підчепив звичайну застуду, оскільки на борт не пускали людей, у яких температура тіла вище від 37,2 градуса.

Евакуйовані зможуть покинути місце обсервації через 14 днів, після того як пройдуть усі необхідні процедури і перевірки. Проте в кількох містах пройшли акції проти їх розміщення. Зокрема, жителі Микулинців улаштували молебень на блокпосту на в'їзді в санаторій. Раніше керівник тернопільського санаторію під тиском місцевих жителів написав відмову від прийому українців із Китаю.

У вихідні аналогічні акції відбулися у львівському селищі Шкло. Там теж місцеві жителі виступили проти розміщення евакуйованих.

14 лютого депутати Обухівської райради на позачерговій сесії проголосували за те, щоб звернутися до президента України Володимира Зеленського та нардепа Олександра Дубінського з проханням не допустити розміщення на території Обухівського району евакуйованих з Уханя українців.

19 лютого жителі передмістя Львова перекривали в'їзд у місцевий госпіталь через чутки про розміщення в ньому українців з Китаю.

За повідомленнями ЗМІ, прийняти українців з Китаю на карантин погодилася лікарня в Миронівці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram