ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі передмістя Львова перекрили в'їзд у місцевий госпіталь через чутки про розміщення в ньому українців з Китаю

До воріт лікарні привезли шини.

У середу, 19 лютого, в місті Винники Львівської області люди перекрили під'їзд до місцевого госпіталю, щоб туди не привезли українців з Китаю.

Як повідомляє Zaxid.net, паніка почалася в середу вранці, коли з лікарні почали евакуйовувати пацієнтів. Близько 14:00 до воріт почали звозити автомобільні шини.

Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

"Якщо ми відпустимо всіх хворих, хто нас захистить? Хворих немає, порожній госпіталь - завозьте, кого хочеш. Ми будемо стояти до кінця. У нас іншого виходу немає. Тому що ми залишимося без роботи. Ніхто нічого не пояснює, сказали - евакуація", - розповіла журналістам співробітниця госпіталю.

Пізніше у Львівській обладміністрації повідомили, що на базі госпіталю ветеранів воєн і репресованих у Винниках пройшли навчання в рамках підготовки лікарень до можливої госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це підтвердило і керівництво госпіталю.

"Це відбувалися симуляційні навчання. Близько восьмої ранку в ЛОДА рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС було прийнято рішення провести в нас симуляційні навчання за ймовірним переведенням пацієнтів з госпіталю в інші лікувальні установи. Для того, щоб забезпечити місця для пацієнтів, які, можливо, могли постраждати. Якби літак сів у Львові і якби сталося щось надзвичайне, то госпіталь наш міг би прийняти пацієнтів, які отримали травми, для проведення рентгену, операцій", - сказав гендиректор госпіталю Максим Прикупенко.

Мер Львова Андрій Садовий, своєю чергою, розповів, що спілкувався з міністром охорони здоров'я Зоряною Скалецькою з цього приводу і вона не підтвердила, що літак з евакуйованими прилетить саме до Львова.

"У мене тільки що була телефонна розмова з міністром охорони здоров'я. Куди привезуть українців - буде це Львів, чи Київ, чи інші міста - поки що невідомо. Чому? Інформація буде відома тоді, коли зрозуміють, скільки українців зайдуть на борт літака - буде це 15 осіб чи 50, і вже від цього залежить, де їх потім розмістять. На борт літака братимуть винятково здорових людей. Прошу не панікувати і не поширювати фейкової інформації", - йдеться у фейсбуці мера.

Нагадаємо, вранці 20 лютого літак привезе в Україну з Уханя близько 50 українців і 25 іноземців. Разом з екіпажем літака і представниками інших служб, задіяних в евакуації, їх помістять на 14-денну обсервацію. Місце, де людей ізолюють, наразі тримають у таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram