ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на мосту Патона заборонили проїзд вантажівок

На мосту впроваджують нову схему дорожнього руху, щоб знизити навантаження на несучі конструкції моста Патона.

У Києві на мосту Патона заборонили проїзд вантажівок
Фото: Центр організації дорожнього руху\фб

У Києві на мосту імені Патона впроваджують нову схему організації схеми дорожнього руху, в зв'язку з якою вантажівкам заборонили рух по мосту. Про це у фейсбуці повідомив "Центр організації дорожнього руху".

Нову схему руху на мосту впроваджуватимуть у декілька етапів. На першому - заборонять проїзд вантажівок вагою понад 3,5 тонни.

"Заради зниження навантаження на несучі конструкції моста Патона, його обстеження і оцінки експлуатаційної придатності на шляхопроводі впроваджується нова схема організації дорожнього руху", - сказано в повідомленні.

Бригади центру почали встановлювати на під'їздах до шляхопроводу дорожні знаки "3,3 т". Загалом планують встановити близько 50 таких знаків.

Нагадаємо, в Києві з 10 лютого на невизначений термін закрили дві смуги на мосту Патона через Дніпро. Це пов'язано з обстеженням моста фахівцями Українського інституту сталевих конструкцій імені Шимановського. Вони повинні визначити залишковий ресурс споруди і скласти рекомендації щодо подальшої експлуатації мосту.

У 2019 році стало відомо про те, що Інститут сталевих конструкцій імені Шимановського визнав стан мосту Патона критичним.

Міст Патона через Дніпро було введено в експлуатацію в 1953 році, він був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи і монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram