ГоловнаСуспільствоПодії

Чорну скриньку літака МАУ пошкоджено, але її можна полагодити і розшифрувати

За словами міністра оборони Ірану, скриньку "серйозно пошкоджено".

Чорну скриньку літака МАУ пошкоджено, але її можна полагодити і розшифрувати
Министр обороны Ирана Амир Хатами
Фото: IRNA

Бортовий самописець збитого під Тегераном літака МАУ пошкоджено, проте після ремонту його можна буде розшифрувати. Про це заявив міністр оборони Ірану, бригадний генерал Амір Хатамі, повідомляє іранське інформагентство IRNA.

"Амір Хатамі сказав у середу, що іранську оборонну промисловість попросили допомогти відремонтувати серйозно пошкоджену чорну скриньку українського авіалайнера", - сказано у повідомленні.

При цьому Хатамі додав, що після ремонту чорну скриньку розшифрують.

Нагадаємо, літак Boeing 737 компанії МАУ 8 січня зазнав катастрофи через кілька хвилин після вильоту з аеропорту Тегерана. Загинуло 176 осіб: громадяни Афганістану, Німеччини, Ірану, Канади, України, Великобританії та Швеції.

Тільки через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, тому що прийняв його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Країни-члени міжнародної координаційної групи з розслідування авіакатастрофи українського літака під Тегераном закликали Іран передати бортові самописці до Франції, оскільки там є необхідне обладнання для дослідження.

Раніше повідомляли про готовність Ірану передати Україні або іншій державі бортописці літака МАУ, якщо не вдасться їх розшифрувати.

Іран перестав ділитися з Києвом подробицями розслідування катастрофи літака МАУ після витоку інформації.

15 лютого Іран заявив, що не передасть "чорні скриньки" збитого літака МАУ іншим країнам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram