ГоловнаСуспільствоЖиття

Ведучі "112 Україна" стали консультантами каналу для окупованих територій

Цей телеканал створюється замість UATV.

Ведучі "112 Україна" стали консультантами каналу для окупованих територій
Владимир Полуев и Анна Степанец
Фото: detector.media

Ведучі політичного ток-шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна" Володимир Полуєв і Ганна Степанець стали консультантами каналу для окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

Про це повідомила у фейсбуці колишня журналістка UATV Анастасія Федченко. Також цю інформацію підтвердило джерело "Детектора медіа".

"На прохання трудящих. Консультанти - ведучі "112 каналу" Володимир Полуєв і Ганна Степанець. Нового редактора я вирішила не чекати", - написала Федченко.

Вона також повідомила, що 17 січня написала заяву на звільнення з UATV. За її словами, з телеканалу звільнилися дві третини колективу.

"Близько тижня тому з'явилася інформація, що прийшли нові шеф-редактори. З "112 каналу". Потім вони виявилися консультантами. Співбесід не проводили, але запитували у працівників про місію нового каналу і про те, як потрібно подавати новини для жителів тимчасово окупованих територій", - розповіла Федченко.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення англомовної, арабської та кримськотатарської редакцій, з 13 січня програми виходять у запису. Планували, що 15 лютого замість UATV повинен розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який вестиме мовлення українською і російською мовами і показуватиме розважальний контент і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал почне мовлення 1 березня 2020 року.

У грудні 2018 року телеканал "112 Україна" змінив власника. Ним став народний депутат Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука. Попередній власник - німець Едуард Катц (який, цілком імовірно, був підставною особою) - заявив про вихід з медіабізнесу в Україні.

9 січня 2020 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу "112 Україна" позачергову перевірку через розпалювання ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram