ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН засудила протести в Нових Санжарах

"Зараз - час фактів, а не страху, час раціональності, а не чуток".

ООН засудила протести в Нових Санжарах
Фото: ГУНП в Полтавской области

Організація Об'єднаних націй засудила напади й акти насильства стосовно евакуйованих людей з Китаю в Нові Санжари. Відповідне звернення опубліковано у фейсбуці Представництва ООН в Україні.

В ООН відзначили, що напади на евакуйованих українських громадян у Нових Санжарах у Полтавській області не повинні відбуватися в нинішній Україні.

"Ці чоловіки і жінки вже пройшли через травматичний період затяжної ізоляції і заслуговують на повагу до гідності та безпечне повернення в Україну. ООН засуджує насильство і закликає уряд вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки для всіх, кого торкнулася ця ситуація", - сказано в заяві.

Також в ООН відзначили, що раніше в ситуаціях зі спалахами хвороб, страх і недовіра лише гальмували процес, а не допомагали реагувати на загрозу.

"Тому зараз - час фактів, а не страху, час раціональності, а не чуток. Це час солідарності, а не стигми", - додали в ООН.

Нагадаємо, з ночі 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення в медичному центрі Національної гвардії евакуйованих українців з Китаю. Після 18:00 правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, однак вони не припинили перешкоджати їм. Сутички продовжилися, автобуси з евакуйованими закидали камінням, на фото було видно розбиті вікна автобусів. У результаті поліція затримала 24 протестувальників, але вранці відпустила всіх, окрім одного. Його затримали на 72 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram