ГоловнаСуспільствоВійна

Коломойський знову назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом"

При цьому олігарх визнав наявність на сході України російської техніки і російських військових.

Коломойський знову назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом"
Коломойский снова назвал войну на Донбассе "внутриукраинским конфликтом"
Фото: стоп-кадр из видео

Бізнесмен Ігор Коломойський знову назвав війну на Донбасі "внутрішнім громадянським конфліктом".

Таке він заявив в інтерв'ю "Новому Времени".

"А у нас те, що сталося на Донбасі - це що сталося?.. Це внутрішній громадянський конфлікт", - сказав Коломойський.

На його думку, бойові дії "ніким не інспіровані, ніякою Росією", незважаючи на присутність там російської військової техніки і російських військовослужбовців.

"Вона і зараз там є - російська техніка - і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А в нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? Джавелін є у нас? Це чия техніка?" - сказав олігарх.

При цьому він заявив, що США надали Україні військову техніку, "щоб підтримувати конфлікт на Донбасі", тому що "Америці вигідно тримати санкції проти РФ".

"У кожнім разі за попереднього президента так було. А нинішній президент (президент США Дональд Трамп, - ред.), по-моєму, у нього інший погляд, але як з неї (ситуації, - ред.) вийти - він не знає. А в переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає з цим", - зазначив Коломойський.

У той самий час він визнав наявність на Донбасі не тільки російської техніки, а й військовослужбовців РФ.

"Ми говоримо, що військові росіяни присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені у відпускників чи когось іще. У "ДНР-ЛНР", 1-2-й корпус, у кожному разі щодо офіцерського складу, то 100% - там багато російських військовослужбовців, які поїхали у "відпустку" або у "відрядження" - виконувати інтернаціональний обов'язок... І не робіть із цього катастрофу - це нормальне явище", - додав Коломойський.

Він також заявив, що "виконувати інтернаціональний обов'язок" в Україну приїхали також із Західної Європи і США, не уточнивши, що саме він має на увазі.

Нагадаємо, Коломойський уже неодноразово говорив, що вважає війну на Донбасі громадянським конфліктом, у якому "українці воюють з українцями". Він також заявляв, що на Донбасі частина людей "щиро підтримують бойовиків".

Коломойський жив в Ізраїлі з вересня 2018 року. Після перемоги Зеленського на президентських виборах бізнесмен повернувся в Україну. Він заявив, що "готовий консультувати" новообраного президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram