ГоловнаСуспільствоЖиття

На капремонт столичних дворів виділено близько півмільярда гривень

На Подільський район виділили 55,5 млн грн, планують відремонтувати 50 об'єктів.

На капремонт столичних дворів виділено близько півмільярда гривень
Фото: kyivcity.gov.ua

У 2019-му на капітальний ремонт асфальтового покриття міжквартальних проїздів і дворів у київському бюджеті закладено близько півмільйона гривень. Про це повідомляють у пресцентрі КМДА з посиланням на мера міста Віталія Кличка, який оглянув кілька дворів на проспекті Свободи.

«На програму капітальних ремонтів асфальтового покриття у дворах і міжквартальних проїздах цього року місто виділило півмільярда гривень», - сказав Віталій Кличко.

Відремонтувати двори і міжквартальні проїзди планують за 869 адресами. Наприклад, на Подільський район виділили 55,5 млн грн - вони підуть на оновлення понад 50 об'єктів. За словами Кличка, на семи об'єктах ремонтні роботи вже завершено, на 12 - ще тривають.

На проспекті Свободи між будинками 1-А, 3 і 5 прокладають понад півкілометра мережі центрального опалення і гарячого водопостачання. Для цього знадобляться понад два кілометри труб. За останні два роки на цій аварійній ділянці сталося 18 пошкоджень.

На проспекті Правди, 17 і Правди, 17-А тривають роботи з асфальтування двору та проїзду площею майже 2 квадратні кілометри, облаштовують також нові тротуари.

«Відремонтувати всі двори і проїзди одномоментно неможливо. На це потрібні час і великі кошти. Але ми робимо все, щоб не зменшувати узятих темпів оновлення інфраструктури», - заявив мер Києва.

Нагадаємо, КМДА анонсувала капремонт Дарницької площі. За планами, до 2020 року високоміцним щебенево-мастиковим асфальтобетоном буде покрито проїжджу частину площі. Крім того, тротуари замінять на ФЕМ-покриття, пішохідні переходи оновлять і встановлять сучасне LED-освітлення. Гарантійний термін нового покриття становитиме 5 років.

Востаннє площу реконструювали понад 30 років тому - у 1987 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram