ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ООС Сирський привітав Краматорськ і Слов'янськ з річницею визволення

П'ять років тому сили Антитерористичної операції витіснили бойовиків ДНР.

Командувач ООС Сирський привітав Краматорськ і Слов'янськ з річницею визволення
Фото: Ирэна Скуратовская

Сьогодні виповнюється 5 років з дня визволення Слов'янська і Краматорська від проросійських бойовиків. З нагоди річниці жителів цих міст привітав командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Сирський. Вітання опублікував пресцентр ООС на своїй сторінці у фейсбуці.

"Шановні жителі Краматорська і Слов'янська! Від імені командування Об'єднаних сил і від себе особисто щиро вітаю Вас із п'ятою річницею визволення Краматорська і Слов'янська від російських окупаційних військ і їх поплічників! Хочу висловити щирі співчуття рідним і близьким військовослужбовців Збройних сил, інших військових формувань України і жителям міста, які поклали своє життя за звільнення міст від ворога", - написав Сирський.

5 липня 2014 року завдяки успішним діям військовослужбовців - учасників Антитерористичної операції і місцевого населення були звільнені від російсько-терористичних збройних формувань міста Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка.

"Сьогодні ви відчуваєте себе вільними громадянами Української держави і господарями нашої рідної землі. Наша армія змінилася, стала боєздатною, і ми, військовослужбовці Об'єднаних сил, ніколи більше не дозволимо загарбникам ступати по нашій землі! Вічна пам'ять українським воїнам і цивільним, загиблим під час проведення Антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил на сході країни. Слава і честь захисникам, патріотам, волонтерам і всім, хто, не шкодуючи зусиль, захищає рідну землю", - додав командувач ОС.

Нагадаємо, 5 липня 2014 о 13:00 бійці-розвідники 2-го батальйону Національної гвардії встановили над міськрадою Слов'янська український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли до Краматорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram