ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий, шестеро поранені і травмовані

Кількість обстрілів знову сягнула трьох десятків.

На Донбасі загинув український військовий, шестеро поранені і травмовані
Фото: Макс Левин

У четвер, 4 липня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі 30 разів порушили режим припинення вогню. З них 11 разів - із застосуванням заборонених артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. Про це повідомляє пресцентр операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Внаслідок обстрілу загинув один український військовий, троє бійців отримали поранення, ще троє - бойові травми.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: в районі Опитного, Лебединського, Березового, Пісок, Авдіївки, Водяного, Мар'їнки, Красногорівки і Широкіного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 14 обстрілів: на позиціях поблизу Кримського, Новотошківського, Луганського, Попасної, Південного, Новолуганського, Хутора Вільний і Золотого-4.

На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки 4 липня двох окупантів вбито, ще одного - поранено.

З початку поточної доби ворог 6 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: біля Водяного, Богданівки, Новотроїцького, Миколаївки, Кримського та Новотошківського. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram