ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл біля Золотого-4

Представники моніторингової місії негайно покинули небезпечну зону.

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл біля Золотого-4
Фото: facebook.com/oscesmm

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні потрапили під обстріл в районі Золотого за 60 км на захід від Луганська. Про це сказано в щоденному звіті організації.

Інцидент стався в четвер, 4 червня, на контрольно-пропускному пункті збройних формувань, коли патруль ОБСЄ з чотирьох чоловік готувався до запуску безпілотника.

"Об 11:55 патрульні СММ, двоє з яких перебували зовні і двоє в транспортних засобах з відкритими дверима, почули 30-40 пострілів з важкого кулемета і 20-30 пострілів зі стрілецької зброї, які були оцінені як вихідні за 1-2 км на північному заході від їх місцезнаходження", - сказано в повідомленні.

Кілька секунд потому пролунали 20-30 черг з кулемета і 20-30 пострілів зі стрілецької зброї на території блокпосту, повідомили спостерігачі ОБСЄ.

О 11:57 всі спостерігачі СММ сіли в машини і почали їхати, після чого знову почули черги і постріли з кулеметів і стрілецької зброї, що вони оцінили як перестрілку.

Інформації про постраждалих у результаті вогню на КПВВ на цей момент немає. У той же час, за даними ООС, напередодні на Донбасі загинув український військовий, ще шестеро бійців отримали бойові травми і поранення. Українська сторона заявляє про застосування бойовиками важких мінометів калібру 82 і 120 мм, а також артилерійських установок калібру 122 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram