ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ і ДБР прийшли з обшуками на Львівську тютюнову фабрику

Співробітників не пускають на робочі місця.

Співробітники СБУ проводять слідчі дії на Львівській тютюновій фабриці у містечку Винники біля Львова. Станом на ранок 4 липня біля будівлі фабрики зібрався натовп працівників, які зараз не можуть потрапити на свої робочі місця. Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net з посиланням на правоохоронні органи.

Обшуки тривають другий день, навколо фабрики обмежено рух транспорту.

За даними місцевих ЗМІ, обшуки можуть бути пов'язані з контрабандою цигарок: минулого тижня співробітники Держбюро розслідувань викрили ввезення в Україну великої партії цигарок світових брендів без марок акцизного податку. Офіційних заяв від ДБР поки що не надходило.

За даними аналітичної платформи Youcontrol, засновниками фабрики є львів'яни Сергій Пономарьов і Андрій Чорний, які володіють рівними частками в статутному фонді. До 2016 року серед засновників підприємства значився бізнесмен Григорій Козловський. Сьогодні він уже прокоментував обшуки, назвавши їх "замовленням конкурентів".

Нагадаємо, раніше Львівську тютюнову фабрику у Винниках неодноразово звинувачували в тому, що саме вона є постачальником цигарок, які потім нелегально переправляють за кордон. Зокрема, такі заяви 2015 року робив губернатор Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram