ГоловнаСуспільствоЖиття

Державна податкова служба почала переводити співробітників з фіскальної служби

Коли в відомство переведуть 30% співробітників, воно зможе виконувати податкові функції.

Державна податкова служба почала переводити співробітників з фіскальної служби
Сергей Верланов
Фото: zbruc.eu

Центральний апарат Державної податкової служби (ДПС) вже перевела з фіскальної служби 150 співробітників. Найближчим часом планується переведення 30% співробітників. Про це повідомив глава ДПС Сергій Верланов на зустрічі з представниками Американської торгової палати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже почали переведення співробітників з ДФС в ДПС. Сьогодні в центральному апараті працює близько 150 співробітників. Десь місяць тому я там був один", - сказав він.

Верланов підкреслив, що Кабмін вже схвалив створення територіальних органів ДПС. "Коли переведемо мінімум 30% співробітників, Кабмін зможе покласти на відомство податкові функції", - додав глава ДПС.

За його оцінками, на переведення потрібної кількості працівників знадобиться близько двох-трьох тижнів.

Нагадаємо, про переведення 30% співробітників Державної фіскальної служби в ДПС заявлялося восьмого травня 2019 року. В той же день Кабмін затвердив Сергія Верланова на посаду глави Податкової служби. У держреєстр Податкова служба була внесена 17 травня 2019 року.

З середини червня цього року ЄС виділив Україні 29,5 млн євро на підтримку податкової та митної реформ. Загальний бюджет програми становить 55 млн євро, а завершення реалізації її заходів очікується в 2022 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram