ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС виділив Україні 29,5 млн євро на підтримку податкової та митної реформ

Загальний бюджет програми - 55 млн євро, а завершити її мали б 2022 року.

ЄС виділив Україні 29,5 млн євро на підтримку податкової та митної реформ
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Центральне агентство управління проектами (CPMA, Литва) разом з представництвом Європейського Союзу в Україні, Міністерством фінансів України, Державною фіскальною службою і Державною податковою службою почали впровадження програми управління державними фінансами (EU4PFM), на яку виділено 29,5 млн євро.

Про це повідомляють на сайті Мінфіну.

"Ефективне реформування системи управління державними фінансами є основою для реалізації державної політики і досягнення стратегічних цілей розвитку шляхом підтримки загальної фіскальної дисципліни, стратегічного розподілу бюджетних коштів, а також ефективного надання послуг", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Міністерство фінансів разом з відповідними державними структурами підготувало чотирирічну стратегію управління фінансами, прийняту в лютому 2017 року.

Компоненти програми EU4PFM, реалізація яких почалася 18 червня, спрямовані на підтримку податкових і митних реформ, а також розвиток потенціалу в управлінні державними фінансами, зокрема у сфері IT і HR. На їх втілення Євросоюз виділяє 29,5 млн євро.

Загальний бюджет програми становить 55 млн євро, а реалізувати її заходи мали б 2022 року.

Нагадаємо, 6 березня Кабмін затвердив положення про Податкову та Митну служби, які створюють у рамках поділу ДФС. Діяльність обох служб буде координуватися Кабміном. Голів служб призначають на конкурсних засадах, звільняє їх уряд за пропозицією комісії з питань вищого корпусу держслужби. Граничну чисельність співробітників також встановлює уряд.

Поділ ДФС - один з "маяків" Міжнародного валютного фонду. Цей процес мали завершити до кінця квітня.

На початку травня Кабмін призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби. Конкурс на голову Митної служби на цей момент заблоковано судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram