ГоловнаПолітика

Конкурс на главу податкової заблокують найближчим часом за тією ж схемою, що конкурс на главу митниці, - Денисенко

Раніше Окружний адмінсуд зупинив конкурс на главу митниці за позовом нардепа Антонищака з БПП.

Конкурс на главу податкової заблокують найближчим часом за тією ж схемою, що конкурс на главу митниці, - Денисенко
Вадим Денисенко
Фото: Макс Левин

Народний депутат Вадим Денисенко повідомив, що конкурс на нового керівника податкової заблокують найближчим часом за тією ж схемою, що і конкурс на главу митниці. Про це нардеп написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"У день тиші отримав наступну інформацію: вже домовилися, що конкурс на голову податкової блокується. Ініціатори - ті ж, правда коло зацікавлених трохи ширше, ніж минулого разу", - йдеться в повідомленні.

"Причина - ніхто з великих тіньових гравців не хоче змін і сподівається, що з новою владою вони домовляться про призначення своїх керівників. З точки зору піару, все будуть валити на провальну судову реформу Порошенка, хоча кожен, хто хоч трохи розуміє це питання, розуміє, що головна причина в іншому. Це не просто гроші. Це кілька мільярдів доларів на рік", - повідомив Денисенко.

Раніше Окружний адмінсуд Києва призупинив дію розпорядження Кабміну про оголошення конкурсу на посади голови Митної служби. Рішення було прийнято 17 квітня як забезпечувальний захід за позовом народного депутата Андрія Антонищака з БПП.

Конкурс на голів податкової і митниці перебуває на завершальній стадії. 23 квітня з фіналістами конкурсу мала відбутися співбесіда.

Нагадаємо, поділ Державної фіскальної служби на податкову і митну - одна з вимог Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram