ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області двох патрульних викрили у привласненні водійських штрафів

Сержант і старший сержант патрульної поліції налагодили схему отримання "додаткового заробітку".

У Харківській області двох патрульних викрили у привласненні водійських штрафів
Патрульный (архивное фото)
Фото: twitter.com/HeadUAPolice

Прокуратура Харківської області затвердила підозри двом співробітникам Вовчанського відділу поліції за фактом отримання хабара (ч.3 ст.368 КК України).

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

"Старший сержант і сержант поліції вимагали та отримали кошти від водія за непритягнення до адміністративної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, співробітники сектору реагування патрульної поліції налагодили схему отримання "додаткового заробітку" - під час виконання своїх службових обов'язків вони зупиняли місцевих водіїв і провокували їх на надання хабара.

В одному з таких випадків поліцейські зупинили машину, почали "перевірку" і звинуватили водія в тому, що він керує автомобілем в  нетверезому стані. Той повністю заперечував це.

"Потім, скориставшись правовою необізнаністю власника машини, правоохоронці сказали, що складуть на нього протокол, що спричинить за собою і великий штраф, і позбавлення водійських прав. Вони запропонували "вирішити питання" за 10 тис. гривень, які треба було віддати відразу ж на місці. Заляканий водій віддав необхідну суму", - повідомили в прокуратурі.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили гроші, імовірно, отримані злочинним шляхом.

Досудове розслідування проводить слідче теруправління ДБР. Також прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання затриманим запобіжного заходу і відсторонення їх від займаних посад.

Нагадаємо, раніше патрульний поліцейський у Львові попався на хабарі в розмірі 1200 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram