ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох військових поранено на Донбасі за добу

Бойовики 29 разів обстріляли позиції ЗСУ.

П'ятьох військових поранено на Донбасі за добу
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська 29 разів обстріляли українські позиції на Донбасі. В результаті п'ятеро військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил в Фейсбуці.

"3 липня озброєні формування Російської Федерації 29 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів - із застосуванням заборонених мінськими Угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. В результаті ворожих обстрілів п'ять українських військовослужбовців отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, три рази поблизу Водяного - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, двічі поруч Опитного - з ручного протитанкового гранатомета, два рази неподалік Мар'їнки - з міномета калібру 82 мм і великокаліберного кулемета, двічі околицю Авдіївки - з міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, два рази в районі н.п. Лебединське - з станкового протитанкового гранатомета, поблизу Новогригорівки - з станкового протитанкового гранатомета, околицю Красногорівки - з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 16 разів. Зокрема, п'ять разів поблизу Зайцевого - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд з Травневим - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі околицю Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, два рази поблизу Південного - з міномета калібру 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, в районі Попасної - з міномета калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберного кулемета, околицю Майорська - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, двічі поруч з Новгородським - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, автоматичних гранатометів і крупнокаліберного кулемета, поблизу Кримського - з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

З початку поточної доби зафіксовано три обстріли.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 2 липня не змогла узгодити введення "хлібного перемир'я" і звільнення полонених через позицію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram