ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики вилучили на Закарпатті найбільшу партію контрабандних цигарок в історії України

Вартість товару оцінюється на 70 млн гривень.

Фото: ssu.gov.ua

Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України виявили в закарпатському місті Мукачеві оптову базу із цигарками невідомого походження без акцизних марок. 

Прес-служба ДБР стверджує, що під час обшуків, які відбулися 27-29 червня, була вилучена найбільша партія контрабандних цигарок в історії незалежної України. За попередніми підрахунками, вартість товару оцінюється на 70 млн гривень.

Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження про незаконне ввезення на митну територію України цигарок, виготовлених в інших країнах, при пособництві співробітників правоохоронних органів. Тютюнові вироби продавалися на чорному ринку України, а також переправлялися далі контрабандою до Євросоюзу.

Санкціоновані обшуки відбулися спочатку на одному зі складів у Мукачеві, де знайшли ящики із цигарками таких марок, як Regina, D&B, Dubao, Continental. Поряд з цим приміщенням було 13 завантажених контрабандою вантажівок. 

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Ведеться слідство в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.204 (незаконний оборот підакцизних товарів) та ч.1 ст.364 Кримінального кодексу.  

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram