ГоловнаПраво

Під Апеляційним судом у Києві зібрався мітинг на підтримку Стерненка

Нардеп просить змінити активістові домашній арешт і готовий узяти його на поруки.

Фото: Макс Требухов
У Києві під Апеляційним судом зібрався мітинг на підтримку активіста й екслідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка. Суд розглядає клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Захист Стерненка заявив відвід прокурору Бозовуляку, повідомив Стерненко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, прокурор ввів в оману суд. Суд у відводі Бозовуляка відмовив.

Нардеп від фракції "ЄС" Микола Величкович висловив готовність узяти Стерненка на поруки. Також підтримати його прийшла колишня голова МОЗ Уляна Супрун.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. У результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер. Це був уже третій за пів року напад на Стерненка.

Через два роки Стерненкові висунули підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

За версією слідства, Стерненко, захищаючись під час нападу, поранив ножем двох людей, а потім наздогнав одного з них - Івана Кузнєцова - і завдав йому смертельного поранення в серце. Тіло загиблого було знайдено майже за 100 метрів від місця першої сутички.

Cам Стерненко в інтерв'ю LB.ua говорив, що вихопив ніж у одного з нападників і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30-40 метрів один з них упав - у нього була серйозна рана на животі.

15 червня Стерненкові обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

24 червня активіст заявив, що Печерський райсуд Києва скасував підозру Івану Кузнєцову, який був одним з нападників на нього і який помер від отриманих ран. Також, за словами Стерненка, суддя Шевченківського райсуду не дав дозволу на затримання спільника Кузнєцова Олександра Ісайкула, який 17 березня виїхав з України.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування кримінальної справи за підозрою його в умисному вбивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram