ГоловнаПраво

Зеленський пообіцяв виплатити суму, що дорівнює штрафу за порушення карантину, незважаючи на рішення суду

Він готовий переказати її на рахунок закладу в Хмельницькому, де пив каву до пом'якшення обмежень.

Зеленський пообіцяв виплатити суму, що дорівнює штрафу за порушення карантину, незважаючи на рішення суду
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв виплатити суму, що дорівнює штрафу за порушення карантину, незважаючи на рішення суду.

Якщо штраф призначать у судовому порядку, Зеленський виплатить його, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно виплачу на рахунок закладу суму, що співвідноситься із сумою штрафу. У той самий час у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності - виконаю його, як це передбачено законом України", - заявив президент.

Згідно зі статтею 44-3 КУпАП, штраф за порушення карантинних обмежень громадянами становить від 17 000 до 34 000 гривен, а бізнесом - від 34 000 до 170 000 гривен.

Нагадаємо, що 3 червня Зеленський під час поїздки до Хмельницького зайшов разом зі своєю делегацією в одне з місцевих кафе. Присутній разом з ним головний санітарний лікар Віктор Ляшко пізніше стверджував, що вони прийшли з перевіркою напередодні пом'якшення карантинного режиму.

Зеленському всередині закладу подали каву, що на той момент було порушенням карантинних обмежень.

Разом з президентом за столиком перебували ще як мінімум п'ять осіб, у тому числі перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

При цьому Хмельницький міськрайонний суд не оштрафував президента Володимира Зеленського за порушення карантину через наявність у нього недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram