ГоловнаСвіт

Лукашенко закликав білорусів "не напружуватися" через коронавірус

Розслаблятися, за словами президента, теж "у жодному разі не можна".

Лукашенко закликав білорусів "не напружуватися" через коронавірус
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав всесвітню пандемію коронавірусу "коронапсихозом" і закликав співвітчизників не "напружуватися" через це.

Про це він заявив, виступаючи з промовою з нагоди річниці початку німецько-радянської війни, повідомляється на сайті президента.

"Розслаблятися у жодному разі не можна. Я вас попереджав два-три місяці тому, що ця так звана пандемія цим не закінчиться. Комусь вона дуже на руку. Скоро побачите, кому. Хоча вже й зараз це бачимо. Буде серйозніший тиск, перш за все економічний. Тому що воювати з нами вже небезпечно, а нахилити треба. Занадто незалежними стали", – сказав Лукашенко.

"Нас і так напружили з цим коронапсихозом. Але найстрашніше для нас, щоби під цей шумок нас не прибрали. От це для нас головне", – додав він.

Нагадаємо, Лукашенко впевнений, що він прийняв правильне рішення, відмовившись від введення жорсткого карантину через COVID-19. За його словами, коронавірусні пневмонії – лише мала частина небезпечних хвороб, які існують у світі, а смертність від них низька. Вмирають в основному люди, здоров'я яких підкосили багато інших хвороб, – серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, ожиріння.

Наприкінці травня Лукашенко заявив, що Білорусь ще місяць буде "борсатися" коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram