ГоловнаСвіт

Радник Білого дому спростував заяву Болтона про прохання Трампа до лідера КНР

Президент США нібито просив Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням.

Радник Білого дому спростував заяву Болтона про прохання Трампа до лідера КНР
Справа-налево: Президент США Дональд Трамп, государственный секретарь США Майк Помпео и советник по нацбезопасности Джон Болтон
Фото: hvylya.net

Радник Білого дому, який був на зустрічі Трампа з Сі Цзіньпинем, заявив, що президент США не просив лідера КНР допомогти йому з переобранням.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Радник Білого дому з питань торгівлі Пітер Наварро заявив у неділю, що він знаходився у кімнаті, де проходила зустріч президента Трампа і китайського лідера Сі Цзіньпіна, проте не чув, щоб президент США просив керівника КНР допомогти йому домогтися переобрання", - пише видання.

Виступаючи на каналі CNN, Наварро сказав, що заява про це, зроблена у книзі колишнього радника президента з національної безпеки Джона Болтона, є "просто безглуздою", з огляду на те, наскільки жорстким був проведений Трампом курс щодо Китаю, пов'язаний з нечесними торговими практиками Пекіна.

"Я ніколи цього не чув. А я був у кімнаті", - сказав Наварро, повторюючи заяву торгового представника США на переговорах з Китаєм Роберта Лайтхайзера.

Нагадаємо, що мемуари Болтона стали скандальними задовго до їх виходу. Ще взимку стало відомо, що в них підтверджується шантаж України з боку Трампа, за який йому оголосили імпічмент у Палаті представників.

71-річний Болтон був радником Трампа з нацбезпеки з квітня 2018 року. Восени 2019 року він подав у відставку за ініціативою президента. Трамп заявив, що причиною звільнення послужили розбіжності.

Американський президент назвав мемуари Болтона "історіями розлюченого нудного дурня".

Суд відмовився заблокувати публікацію мемуарів Болтона. Книга "Кімната, де це сталося" вже надрукована і розіслана по всій країні. Її продаж почнеться у вівторок, 23 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram