ГоловнаПраво

Історія про "хабар" для генерала Будника закінчилася невеликим штрафом його знайомому

"Посередник", який узяв на себе провину, повинен сплатити 850 грн.

Історія про "хабар" для генерала Будника закінчилася невеликим штрафом його знайомому
​Сергей Будник
Фото: http://asn.in.ua

Шевченківський суд Києва виніс вирок чоловіку, який узяв гроші під приводом передачі начальнику Департаменту поліції охорони Національної поліції Сергію Буднику.

Про це повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на рішення суду від 3 червня 2020 року.

22 серпня 2017 року Будника затримала Служба безпеки України за підозрою в отриманні 96 тис. гривень хабара. За інформацією ГПУ, він через посередника вимагав, крім офіційних платежів, більш як 80 тис. гривень щомісяця за надання послуг із фізичної охорони. У нього вдома знайшли 16 золотих злитків, 44 тис. доларів, 11,5 тис. євро.

На наступний день Генеральна прокуратура повідомила Будника про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу.

Суд заарештував Будника, але за нього внесли заставу і він вийшов на свободу.

У березні 2018 справу щодо Будника закрила Спеціалізована антикорупційна прокуратура "за відсутністю складу злочину". Провину взяв на себе "посередник" – Ігор Бережний.

Справа надійшла до суду в червні 2018 року. Обвинувачений, згідно з договором про визнання винуватості, визнав себе винним не тільки в шахрайстві, але й у підбурюванні до надання неправомірної вигоди посадовій особі.

Але суддя Голуб Шевченківського райсуду відмовилася затверджувати угоду, оскільки в ній йшлося про звільнення від покарання з випробувальним терміном особи, яка обвинувачується в корупційному злочині.

Апеляційний суд залишив рішення в силі.

У березні 2020 року НАБУ закрило кримінальне провадження за частиною підбурювання до хабара. Справу передали в Нацполіцію.

У квітні справа знову потрапила до суду. Та ж суддя Голуб розглянула її за місяць і присудила Береговому штраф 850 грн.

Щодо генерала Сергія Будника, то його звільнили з поліції на початку 2019 року й зараз він працює заступником голови правління Державної іпотечної установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram