ГоловнаПолітика

Фігурант справи про хабар за закриття справи Злочевського вийшов на волю під заставу 40 млн гривень

Кіча покинув СІЗО.

Фігурант справи про хабар за закриття справи Злочевського вийшов на волю під заставу 40 млн гривень
Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Один з трьох фігурантів кримінальної справи про рекордний хабар, який нібито пропонували САП і НАБУ за закриття кримінального провадження стосовно Миколи Злочевського, вийшов на волю під заставу 40 млн гривень.

Про це журналістам у середу розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пише "Інтерфакс-Україна".

"Один уже вніс заставу 40 млн гривень, і він зараз перебуває під заставою", - сказав Холодницький перед засіданням кадрової комісії, на якому його можуть усунути з посади.

Він додав: "якщо країні не потрібні люди, які здатні відмовитися від таких хабарів, то, напевно, ми не в тому напрямку рухаємося".

Нагадаємо, 12 червня керівництву НАБУ і САП намагалися передати 5 млн доларів за закриття кримінальної справи проти ексміністра Миколи Злочевського. Це повинно було стати подарунком до дня народження Злочевського.

Справа стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (контролювався "сім'єю" Януковича) і їх легалізації. У цій справі повідомили про підозру кільком особам, у тому числі колишньому міністру.

Затримано першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві Миколу Ілляшенка (він був посередником, за послуги нібито повинен був отримати 1 млн доларів); одного з керівників групи компаній, афілійованої зі Злочевським, Андрія Кічу; і довірену особу Злочевського, колишню керівницю одного з департаментів ДПС України Олену Мазурову.

Усіх трьох заарештували. Ілляшенка - з заставою 84,08 млн гривень, Кічу - із заставою 40,36 млн гривень, Мазурову - із заставою 120,02 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram