ГоловнаПолітика

Зеленський продовжує працювати з офісу на Банковій

Президенту щодня роблять тести на коронавірус.

Зеленський продовжує працювати з офісу на Банковій
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не має наміру передавати повноваження через коронавірус у його дружини.

Глава держави продовжує працювати з офісу на Банковій, йому щодня роблять тести на коронавірус - всі вони були негативними.

Про це повідомила його прессекретар Юлія Мендель, передає BBC News Україна.

"Не передбачено жодного механізму, яким би президент, будучи повністю здоровим, повинен передати повноваження. А деякі функції президента можна виконувати тільки з Офісу президента. Переговори з лідерами інших держав і питання, що вимагають спецзв'язку", - сказала Мендель.

У разі необхідності Зеленський буде працювати з дому, але зараз такої необхідності немає, сказала вона.

"Президент почуває себе абсолютно здоровим. Хвилюється за свою дружину", - зазначила Мендель.

Прессекретар президента сказала, що зараз опрацьовують "різні варіанти допомоги" на випадок, якщо президент заразиться коронавірусом.

"Розглядаються різні варіанти допомоги, якщо у президента України раптом буде позитивний результат. Будемо діяти за тими механізмами, які прописані протоколом, будемо повідомляти населенню", - сказала Мендель.

За її словами, тестування на коронавірус регулярно проходять і співробітники Офісу президента.

12 червня COVID-19 діагностували першій леді Олені Зеленській. В Офісі президента тоді повідомили, що вона почувається добре, симптомів хвороби у першої леді не було. Але 16 червня Офіс президента повідомив, що Олена Зеленська госпіталізована до київської лікарні - у неї діагностували двосторонню полісегментарну пневмонію.

Через зараження дружини Зеленський перейшов на особливий режим роботи. В Офісі президента повідомили, що глава держави найближчим часом не проводитиме особистих зустрічей, всі наради переведені в онлайн-режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram