ГоловнаПолітика

Справа Гандзюк: Мангер заявив відвід судді

Захист підозрюваного затягує обрання запобіжного заходу.

Справа Гандзюк: Мангер заявив відвід судді
Фото: LB.ua

Захист голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, заявив відвід судді. У зв'язку з цим судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Мангеру відкладається, повідомила кореспондентка LB.ua.

Про це розповів прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

"Відразу після початку судового засідання сторона захисту заявила клопотання про відвід судді. На думку адвокатів, суддя не є неупередженим, бо... дозволив затримання Мангера з метою приводу", - повідомив прокурор. Він вважає, що насправді це було зроблено з метою затягування судового процесу.

Клопотання має розглянути інший суддя, перш ніж обрання запобіжного заходу зможе продовжитися.

Прокуратура клопотала про закрите засідання, оскільки в суді будуть досліджувати особисті обставини фігурантів справи, погрози свідкам і прослушку, розповів Синюк.

Мангер покинув будівлю суду після оголошеної перерви для призначення нового судді для розгляду відводу.

Фото: Діана Буцко

Фото: Діана Буцко

Фото: Діана Буцко

Уранці 16 червня Мангера затримали в Херсоні і під конвоєм привезли в Київ на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

Голові Херсонської обласної ради збираються змінити запобіжний захід на утримання під вартою без права на заставу. Це пов'язано з погрозами на адресу свідків у справі та членам їхніх сімей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram