ГоловнаПраво

Суд ухвалив рішення про затримання Мангера

Незалежний експерт з'ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря.

Суд ухвалив рішення про затримання Мангера
Фото: facebook/Стас Козлюк

Печерський районний суд Києва 15 червня своєю постановою дозволив затримати главу Херсонської обласної ради Владислава Мангера з метою приводу його на засідання.

Про це повідомив прокурор у справі Андрія Синюка, передає Радіо Свобода.

"Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з'ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря. Адже стан його здоров'я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці", - інформує співтовариство "Хто замовив Катю Гандзюк" в фейсбуці.

Раніше 15 червня адвокат Мангера Дмитро Ільченко повідомив, що співробітники поліції і прокуратури приїжджали в лікарню, де лікується підзахисний, "але отримали довідку, що його неможливо доставити до суду за станом здоров'я".

Лікарі запевнили правоохоронців, що глава Херсонської обласної ради зможе прибути в суд орієнтовно через тиждень.

Нагадаємо, досудове розслідування СБУ вважає Мангера підозрюваним замовником нападу на Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що він за попередньою змовою з помічником-консультантом депутата Херсонської облради Олексієм Левіним організував завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які привели до її смерті.

Суд схвалив примусовий привід Мангера на засідання з обрання запобіжного заходу у справі Гандзнюк. Засідання запланували на 15 червня.

Активісти заявили, що Мангер намагається ухилитися від суду. Його автомобіль зауважили біля Херсонського кардіологічного диспансеру. З'ясувалося, що Мангер не прийде на судове засідання 15 червня через "погіршення стану здоров'я".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram