ГоловнаПраво

У трьох областях України поліція затримала членів угруповання, які напали на родину підприємця

Вони напали на його будинок у Вінницькій області.

У трьох областях України поліція затримала членів угруповання, які напали на родину підприємця
Фото: МВД

Вінницька поліція затримала п'ятьох членів злочинного угруповання, яке в березні здійснило напад на родину підприємця. Вони увірвалися в житло, поранили господаря, зв'язали його дружину, дідуся і двох дітей, після чого пограбували будинок, повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

"24 березня в поліцію надійшло повідомлення від 49-річного жителя Кам'яногірка про те, що близько пів на дев'яту вечора невідомі озброєні особи скоїли розбійний напад на його сім'ю. За словами заявника, чоловіки в балаклавах увірвалися в його будинок і почали вимагати гроші. Один із нападників вистрілив господареві в ногу, щоб він не чинив опору", - йдеться в повідомленні.

Дідусь, не витримавши знущань злочинців, віддав зловмисникам 12 000 гривень. Тікаючи, злочинці також відібрали мобільний телефон у дитини.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, причетних до злочину осіб встановили відразу ж, три місяці правоохоронці вживали заходів для їх затримання.

12 червня затримали першого підозрюваного - раніше судимий за хуліганство житель Вінницької області. Одночасно з цим у Дніпрі оперативники вінницької поліції затримали двох його спільників. Ще двох нападників затримали в Запоріжжі. Четверо з підозрюваних - громадяни Молдови.

Усім затриманим оголосили підозри за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). Суд помістив їх під арешт, один затриманий може вийти під заставу 168 000 грн.

Нагадаємо, що в січні в Київській області правоохоронці затримали організоване злочинне угруповання, яке вчинило щонайменше п'ять озброєних нападів на будинки місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram