ГоловнаПраво

Підозрюваного в замовленні вбивства Гандзюк Мангера не доставили на засідання суду через стан здоров'я

Лікарі дали йому довідку, що він не може прибути до суду через стан здоров'я.

Підозрюваного в замовленні вбивства Гандзюк Мангера не доставили на засідання суду через стан здоров'я
Фото: LB.ua

Підозрюваний у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер не був примусово доставлений на засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу. Його адвокат Дмитро Ільченко заявив, що Мангер перебуває в лікарні, пише "Інтерфакс-Україна".

"Мангера не доставили до суду, оскільки він перебуває на госпіталізації через проблеми з серцем", - заявив він.

За словами адвоката, поліція і прокуратура приїжджали до лікарні, де перебуває Мангер, щоб забезпечити його примусову доставку до суду.

"Вони отримали довідку від лікаря про те, що доставка Мангера в суд неможлива через стан його здоров'я", - зазначив Ільченко.

Він додав, що після цього поліція приїхала ще раз, повідомивши, що в них є заява про підробку цього медичного документа. Ільченко повідомив, що з поліцейськими поспілкувався лікуючий лікар, який видав довідку.

Ільченко заявив, що Мангер, за оцінкою медиків, зможе прибути в суд приблизно через тиждень.

Нагадаємо, досудове розслідування СБУ вважає Мангера підозрюваним замовником нападу на Гандзюк. За версією слідства, Мангера підозрюють у тому, що він за попередньою змовою з помічником-консультантом депутата Херсонської облради Олексієм Левіним організував завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.

Суд схвалив примусовий привід Мангера на засідання з обрання запобіжного заходу у справі Гандзнюк. Засідання запланували на 15 червня.

Активісти заявили, що Мангер намагається ухилитися від суду. Його автомобіль помітили біля Херсонського кардіологічного диспансеру. З'ясувалося, що Мангер не прийде на судове засідання 15 червня через "погіршення стану здоров'я".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram