ГоловнаПраво

У Баришівському суді пояснили, чому не можуть звільнити суддю через рішення щодо SkyUp

З початку року суддя перебуває то у відпустці, то на лікарняному.

У Баришівському суді пояснили, чому не можуть звільнити суддю через рішення щодо SkyUp
Фото: dbr.gov.ua

Суддя Баришівського районного суду Олена Литвиненко, яку Вища рада правосуддя звільнив 9 січня після рішення про призупинення дії ліцензії авіаперевізника SkyUp, сім разів була на лікарняному. Про це йдеться у відповіді суду на запит LB.ua.

Так, згідно з наказом голови Баришівського районного суду Литвиненко була у відпустці з 8 січня 2020 року.

У цей же день Центр медико-санітарної допомоги (ЦМСД) міста Березань видав Литвиненко листок непрацездатності до 10 січня. Далі цей центр продовжив лікарняний з 11 по 15 січня.

Через певний час Литвиненко, перебуваючи у відпустці, знову звернулася до Березанського ЦМСД, який видав їй листок непрацездатності із 8 по 25 лютого.

З 28 лютого по 11 березня Литвиненко перебуває на лікарняному відповідно до листка непрацездатності, виданого ТОВ «Доктор-Сем», який є в Києві.

З 23 по 27 березня Литвиненко перебувала на лікарняному відповідно до листка непрацездатності, виданого ЦМСД у Березані. Лікарняний був продовжений із 28 березня по 26 квітня.

«Суддя Литвиненко повідомила про продовження лікарняного до 5 травня, проте підтверджуючих документів ще не надала», – йдеться у відповіді на запит LB.ua.

На 5 травня невикористаний основна відпустка судді Литвиненко становить 15 календарних днів.

«Суддя Литвиненко буде звільнена з посади наказом голови Баришівського районного суду Київської області в перший день після виходу її на роботу після відпустки», – йдеться у відповіді.

LB.ua звернувся до Державної судової адміністрації, щоб отримати інформацію, скільки суддя отримала виплат із держбюджету після звільнення Вищою радою правосуддя.

Як повідомили в територіальному управлінні ДСА в Київській області, з початку року Литвиненко нарахували 312 тис. 135 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram