ГоловнаПраво

Двох ексбійців "Беркута" підозрюють у фальсифікації доказів у справах Майдану

Через незаконні дії експравоохоронців учасник акції протесту був узятий під варту за особливо тяжкий злочин, якого він не скоював.

Двох ексбійців "Беркута" підозрюють у фальсифікації доказів у справах Майдану
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у перешкоджанні проведенню мітингів на Майдані Незалежності в 2013-2014 роках двом колишнім співробітникам спецпідрозділів "Беркут". 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі Управління з розслідування злочинів, скоєних в зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, що пов'язані з масовими протестами в 2013-2014 роках, Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру двом колишнім міліціонерам полку особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області", - йдеться в повідомленні.

Екс-правоохоронців підозрюють за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) і ч. 2 ст. 384 (надання слідчому свідомо неправдивих показань) Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що 22 січня 2014 року колишні міліціонери полку "Беркут" фальсифікували докази стосовно одного з незаконно затриманих учасників акції протесту. Вони надали свідомо неправдиві показання про нібито участь останнього в масових заворушеннях на вулиці Грушевського в Києві, які супроводжувалися знищенням майна.

У результаті незаконних дій експравоохоронців учасник акції протесту був узятий під варту за особливо тяжкий злочин, якого він не скоював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram