ГоловнаПраво

Суд відмовився переглянути запобіжний захід підозрюваному в державній зраді генералу СБУ Шайтанову

Шайтанов провини не визнає і вважає справу підставою.

Суд відмовився переглянути запобіжний захід підозрюваному в державній зраді генералу СБУ Шайтанову
Фото: LB.ua

Апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 12 червня для Валерія Шайтанова - генерал-майора СБУ, якого підозрюють в державній зраді і підготовці терактів в Україні.

Таким чином, суд відхилив скаргу адвокатів, передає hromadske.

Адвокат підозрюваного Георгій Тігішвілі повідомив, що сторона захисту просила скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, підкреслюючи, що підозра є незаконною, а теракти, про які говорить слідство, не планувалися. Прокуратура просила залишити рішення про арешт чинним.

Також захисники відзначили порушення підслідності у справі, зазначивши, що порушення в діяльності співробітника СБУ має розслідувати ДБР, а не Служба безпеки. Також захист говорив про конфлікт інтересів, зокрема в тому, що свідки у справі - співробітники СБУ.

У той же час сторона звинувачення зазначила, що Шайтанова вже звільнили зі служби. Окремо в коментарі слідчий пояснив, що, з огляду на специфіку і складність справи, ним повинна займатися саме СБУ.

Сам Шайтанов, як повідомляє його адвокат, не визнає своєї провини і вважає цю справу підставою.

Нагадаємо, генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов був затриманий 14 квітня за підозрою в державній зраді на користь Росії. Завербованому генералу нібито обіцяли $200 тис. і паспорт громадянина РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram