ГоловнаЕкономікаФінанси

Верховний Суд відмовив колишньому главі ПриватБанку в позові про захист ділової репутації

Рішення судів нижчих інстанцій скасовані.

Верховний Суд відмовив колишньому главі ПриватБанку в позові про захист ділової репутації
Фото: unian.net

Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду 27 травня скасував рішення судів нижчих інстанцій і відмовив колишньому голові правління ПриватБанку Олександра Дубілету в позові про захист ділової репутації.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Колишній керівник банку з 2017 року намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на пресконференції 4 липня 2017 року, а саме що "при видачі кредитів порушувалися як нормативні документи Національного банку України, так і внутрішні документи самого банку. Усі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, у зв'язку з чим банк звернувся в Генеральну прокуратуру України із заявами про вчинення кримінальних злочинів".

Йшлося про 36 кредитних договорів, укладених під час так званої "трансформації" корпоративного кредитного портфеля банку, проведеної колишніми власниками банку напередодні його націоналізації.

Рішення Верховного Суду оприлюднено в судовому реєстрі.

Це перша перемога ПриватБанку у Верховному Суді в справах про захист честі, гідності та ділової репутації.

Аналогічний позов був поданий до Печерського райсуду й колишнім власником банку Ігорем Коломойським. Справа за його позовом досі знаходиться на розгляді в суді першої інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram