ГоловнаЕкономікаФінанси

​Наглядова рада Укрексімбанку відреагувала на дзвінок Зеленського голові правління банку

Банк буде вирішувати справи, як "розсудлива людина" вирішувала б свої.

​Наглядова рада Укрексімбанку відреагувала на дзвінок Зеленського голові правління банку
Фото: Depositphotos/Alex-ko

Наглядова рада Укрексімбанку відреагувала на дзвінок президента Володимира Зеленського голові правління банку Євгену Мецгеру.

У заяві йдеться, що "контроль за ефективністю роботи правління є виключною компетенцією наглядової ради банку, а не акціонера або будь-якого іншого політичного органу".

Наглядова рада заявила, що розуміє фінансові труднощі бізнесу, постраждалого від обмежувальних заходів, введених на час карантину, тому відкрита до звернень клієнтів банку.

Водночас наглядова рада заявила, що керівництво Банку насамперед зобов'язане діяти в інтересах, "тобто підходити до вирішення справ банку так само, як "розсудлива людина" підходила б до вирішення своїх власних справ".

Також у заяві наголошується на "обов'язку лояльності", який виключає можливість окремих членів виконавчого або наглядового органу діяти у власних інтересах або інтересах іншої фізичної особи або групи за рахунок банку та акціонерів.

Нагадаємо, що 3 червня Зеленський зателефонував голові правління збиткового Укрексімбанку Євгену Мецгеру і дав йому доручення дозволити бізнесу, який постраждав від карантину, рік не погашати свої кредити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram