ГоловнаЕкономікаБізнес

Ми вимагаємо від президента Зеленського зустрічі з інвесторами, - Карл Стурен

Переговори між інвесторами та урядом про проблему «зеленого» тарифу ведуться з минулого року, але досі рішення проблеми не знайдено

Ми вимагаємо від президента Зеленського зустрічі з інвесторами, - Карл Стурен
Фото: president.gov.ua

Інвестори в сектор альтернативної енергетики просять про зустріч з президентом Володимиром Зеленським для вирішення проблеми «зеленого» тарифу. Про це заявив шведсько-український підприємець, один з найбільших інвесторів у «зелену» енергетику Карл Стурен, пише "Главком".

«Ми звертаємося до президента, просимо йому допомогти розрулити цю ситуацію. Очевидно, що, крім нього, ніхто вже не може цього зробити. І приватна моя думка, якби я був на місці президента, напевно, подивився б, які з моїх членів команди прикрасять мій імідж, а хто псує мій імідж», - сказав Стурен.

Він також повідомив, що переговори між інвесторами та урядом ведуться з минулого року, але досі  проблему не вирішено.

«І міністерство, і прем'єр-міністр дійсно намагаються з нами останні 1,5 місяця знайти компроміс. Всі чули, що є меморандум. Меморандум практично готовий до підписання. А є інші гравці у вигляді пана Геруса і більшість зараз комітету енергетики, що реально системно ставить нам палиці в колеса в цьому процесі», - пояснив Стурен.

Пресконференція інвесторів пройшла на тлі скандалу про листуванням голови парламентського комітету з ПЕК Андрія Геруса і члена комітету Андрія Жупаніна (обидва - фракція "Слуга народу"). В смс були зафіксовані образи на адресу інвесторів у зелену енергетику.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд перебуває на фінальній стадії переговорів з інвесторами в сектор відновлюваної енергетики щодо вирішення проблеми «зеленого» тарифу.

У свою чергу іноземні інвестори, які представляють більш як 10 країн, в листі до прем'єр-міністра України заявили про готовність піти на добровільне зниження «зелених» тарифів, щоб підписати Меморандум про взаєморозуміння та вирішити проблеми сектору ВДЕ.

Також інвестори вивели питання обговорення меморандуму на рівень МВФ. Їх позицію підтримали посли восьми країн-партнерів України в листі на Офіс президента і Кабмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram