ГоловнаПолітика

Зеленський і Меркель провели четверту телефонну розмову з початку року

Бесіда стосувалася мирного врегулювання на Донбасі.

Зеленський і Меркель провели четверту телефонну розмову з початку року
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це йдеться на сайті президента України.

Вони говорили про ситуацію на Донбасі, мирне врегулювання і, зокрема, виконання домовленостей паризького саміту лідерів "нормандської четвірки".

"Ми відкриті, ми готові до руху вперед. Надзвичайно важливим є забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста на окупованих територіях для верифікації утримуваних осіб. Також важливим є доступ СММ ОБСЄ для проведення моніторингу. Ми хочемо визначитися з новими ділянками розведення. Ефективна імплементація домовленостей, досягнутих у торік у Парижі, повинна відкрити шлях до проведення наступного саміту в Берліні", – сказав під час розмови Зеленський.

Меркель своєю чергою підтримала зміни в роботі Тристоронньої контактної групи, які ініціювала Україна.

Під час розмови порушувалися питання двосторонніх відносин України й Німеччини у сфері протидії коронавірусу і фінансово-економічному секторі.

Зеленський також подякував Меркель за те, що Німеччина не допускає можливості повернення Росії в G7 до повного відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що це вже мінімум четверта телефонна розмова між Зеленським і Меркель із початку року. Попередній раз вони зідзвонювалися 31 березня, а перед цим говорили телефоном 11 лютого і 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram