ГоловнаПолітика

Львівська область відклала пом'якшення карантину ще на тиждень

Регіон наближається до рубежу 100 випадків COVID-19 на добу.

Львівська область відклала пом'якшення карантину ще на тиждень
Фото: Lb.ua

Львівська область відклала пом'якшення карантину ще на тиждень через збільшення кількості хворих на COVID-19. Про це йдеться на сайті обласної держадміністрації.

За словами директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ореста Чемериса, область відповідає двом із трьох показників для пом'якшення карантину: завантаженості ліжок у лікарнях (23 при допустимих 50%) і тестування (27 на 100 тисяч населення при допустимих 12).

Але показник інцидентності набагато перевищує допустимий мінімум. "Загальний показник інцидентності – 16: по Львову – 32,1, по області – 10,2", – повідомив Чемерис.

"За минулу добу, як і в попередні, найбільші показники захворюваності показує саме Львів. З огляду на те, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про ослаблення карантинних заходів не йдеться", – додав глава області Максим Козицький.

Він сказав, що останнім часом жителі області масово ігнорують вимоги карантину. "Саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації", – вважає губернатор.

Карантин в області продовжено до 12 червня.

Нагадаємо, що в більшості регіонів України вже розпочався третій етап пом'якшення карантину. Дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше як 10 осіб (наприклад, можуть почати роботу автошколи), а також відновлено рух залізничного транспорту й міжобласних перевезень автотранспортом. У багатьох регіонах дозволили працювати ресторанам і кафе.

На сьогодні у Львові і Львівській області підтверджено майже 2 тис. випадків інфікування коронавірусом. З них 492 особи одужали, 63 – померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram