ГоловнаПолітика

Тимошенко анонсувала позов до КС щодо меморандуму з МВФ

Вона нагадала, що "у країни є ресурси, які дозволяють уникнути боргової ями".

Тимошенко анонсувала позов до КС щодо меморандуму з МВФ
Фото: ba.org.ua

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про намір подати позов до Конституційного Суду щодо підписання урядом меморандуму з МВФ. Про це вона заявила в ефірі програми "Право на владу".

"Наші фінансові потоки, надра, стратегічні державні підприємства влада віддає міжнародним спекулянтам. А це означає, що і доходи, які приносять вітчизняні фінансові потоки, наша державна власність, належатимуть уже не українцям, і це вплине на життя кожної людини. За безпорадність і непрофесіоналізм влади пропонують платити звичайним громадянам", - застерегла Юлія Тимошенко.

Вона підкреслила, що "Батьківщина" захищатиме національні інтереси України і права людей і від зовнішніх зазіхань, і від зрадницьких дій влади.

"Коли ми отримаємо підписаний варіант меморандуму з МВФ, то звернемося до Конституційного Суду, щоб визнати всі пункти документа, що порушують права громадян, суперечать інтересам держави, сфері безпеки, неконституційними і такими, які не повинні і не можуть виконуватися. Я хочу, щоб з нашою Батьківщиною припинили поводитися, як з банановою республікою третього світу, я хочу, щоб Україну почали поважати", - зазначила Юлія Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" нагадала, що "країна має ресурси, які дозволяють уникнути боргової ями, але для цього треба покласти край безладу і припинити нарешті красти". Уже перші результати розслідування парламентської ТСК показали - не менш ніж 40 млрд гривень недоплачено до державного бюджету тільки за рахунок корупційних схем з податком на додану вартість.

"Ми вимагали і вимагаємо термінової зустрічі президента, уряду, РНБО і лідерів фракцій. І вона зараз призначена на вівторок. Президент нарешті зобов'язаний почути, що у країни ресурсів і коштів є навіть більше, ніж він ціною здачі України хоче позичити у МВФ, і немає ніякої необхідності погоджуватися на всі умови, які нав'язують ззовні", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram