ГоловнаПолітика

ЦВК через смерть нардепа Давиденка призначила проміжні вибори у 208-му окрузі Чернігівської області

Вони заплановані на той самий день, що і місцеві вибори.

ЦВК через смерть нардепа Давиденка призначила проміжні вибори у 208-му окрузі Чернігівської області
Валерий Давиденко
Фото: facebook.com / Валерій Давиденко

Центральна виборча комісія у зв'язку зі смертю народного депутата Валерія Давиденка ("Довіра") призначила проміжні вибори в одномандатному мажоритарному окрузі №208 Чернігівської області. Ці вибори пройдуть того самого дня, що й місцеві - 25 жовтня, пишуть "Українські новини".

"Було прийнято рішення призначити вибори одночасно з місцевими", - сказав голова Комісії Олег Діденко.

Однак поки що у ЦВК недостатньо коштів для проведення цих виборів, у зв'язку з чим Комісія опублікувала постанову про призначення виборів 26 серпня за умови наявності фінансування. В такому разі виборчий процес в окрузі почнеться 27 серпня.

"Ми багато дискутували і зійшлися на думці, щоб оптимально скористатися практикою, яку ЦВК застосовувала вже неодноразово. Закон дозволяє розводити в часі питання призначення виборів і публікації відповідного проєкту, після якої починається безпосередньо виборчий процес", - пояснив Діденко.

За його словами, проведення виборів депутата Ради одночасно з місцевими виборами дозволить заощадити бюджетні кошти.

Усього на проведення виборів у 208-му окрузі, за підрахунками ЦВК, необхідно 12 млн гривень.

На цей момент у розпорядженні комісії є тільки 1,8 млн на організацію і проведення парламентських виборів. Якщо вибори в окрузі провести разом з місцевими, то на роботу дільничних комісій не знадобиться 9,2 млн. Таким чином, для проведення виборів в окрузі №208 ЦВК не вистачає лише 1 млн гривень.

Нагадаємо, 25 травня Давиденка знайшли мертвим. Його тіло з вогнепальним пораненням знайшли в туалеті офісного центру.

Джерела LB.ua в правоохоронних органах повідомляють, що поліція як основну версію розглядає самогубство. Однак слідство не відкидає версії інсценування самогубства.

Валерій Давиденко з травня 2013-го по березень 2014 року був заступником міністра аграрної політики і продовольства України.

На дострокових парламентських виборах 2014 року пройшов до Ради за одномандатним виборчим округом №208 від ВО "Заступ", набравши 38,86% голосів виборців.

У 2019-му був обраний до Верховної Ради IX скликання як безпартійний самовисуванець по 208 округу (Чернігівська область).

З 6 грудня 2019 року - член депутатської групи "Довіра", до того - позафракційний. Член Комітету з питань економічного розвитку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram