ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" закликала до створення коаліції на місцевих виборах

Партія розраховує залишити ОПЗЖ на узбіччі.

"Європейська Солідарність" закликала до створення коаліції на місцевих виборах
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" закликала до створення коаліції проукраїнських політичних сил і координації зусиль на місцевих виборах. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

"Підтримка узгоджених кандидатів на посади міських голів і голів ОТГ повинна захистити громади від ще однієї навали дилетантів під брендом «Слуг» і сформувати фахові місцеві команди, здатні ефективно вирішувати проблеми, що стоять перед громадами", - йдеться в заяві.

Ще одне завдання, на думку "ЄС", яке стоятиме перед проукраїнськими силами, - захист у тих регіонах, де на виборах буде загроза з боку п'ятої колони.

"Спільними зусиллями повинні мінімізувати результат проросійської ОПЗЖ, і під час формування більшості в місцевих радах залишити цю політичну силу на узбіччі. Для реалізації цих завдань ми готові до широкої координації зусиль з іншими партіями, громадськими організаціями та місцевими лідерами", - відзначили в "Євросолідарності".

"Місцеві вибори повинні стати потужним - наче корабельний ревун - сигналом, який дасть зрозуміти «слугам», що їхній «медовий місяць» із суспільством завершився. Країна і люди потребують професійних управлінців на всіх рівнях", - вважають у партії.

Оновлення. Крім того, "Європейська солідарність" запропонувала меру Києва Віталію Кличку стати кандидатом на виборах мера Києва від партії. Нагадаємо, що у 2015 році вона також підтримала його висунення.

"Останні опитування громадської думки в столиці свідчать, що «Європейська Солідарність» лідирує серед політичних партій, а ви, Віталій Володимирович – серед претендентів на посаду Київського міського голови. Це ще один доказ того, що кияни хочуть нашої єдності, бо всі ці роки бачили спільну командну роботу і сподіваються на її продовження", – йдеться у зверненні до Кличка.

"Впевнені, що й сьогодні формулою перемоги проукраїнських сил на виборах мера міста й Київської міської ради повинна стати лише командна робота. Саме тому, виходячи з інтересів киян та держави, «Європейська Солідарність» готова й цього разу висунути вас, Віталію Володимировичу, кандидатом на посаду Київського міського голови. І готова бачити Вас на чолі списку «Європейської солідарності» на виборах до Київради", – заявили в партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram