ГоловнаЕкономікаДержава

Новий голова Держекоінспекції відпустив судно, яке розлило 8 тонн пальмової олії в Одесі, до сплати штрафу

Судновласник вніс заставу на депозитний рахунок суду.

Новий голова Держекоінспекції відпустив судно, яке розлило 8 тонн пальмової олії в Одесі, до сплати штрафу
Фото: facebook.com/egor.firsov

Новий голова Держекоінспекції Андрій Мальований дозволив судну Stavanger, яке розлило 8 тонн пальмової олії в Одесі, покинути порт "Південний" до сплати штрафу.

"З огляду на наявність гарантійного листа Лондонської асоціації власників суден по взаємному страхуванню і внесення судновласником на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області коштів у розмірі 26,70 млн гривень, дію рішення Державної екологічної інспекції від 05.05.2020 №1 про відмову у видачі дозволу на вихід судна Stavanger з морського порту "Південний" зупинено", - йдеться в листі Мальованого, який оприлюднив у фейсбуці його попередник Єгор Фірсов.

Фірсов вважає, що це рішення могло мати корупційний слід, тому що, за його інформацією, "за Stavanger занесли".

"Учора пан Мальований своїм розпорядженням відпустив Stavanger на всі чотири сторони. Ні копійки штрафу в бюджет судно не сплатило. Рішення Мальованого базується на тому, що Stavanger нібито переказало 26 млн грн на депозитний рахунок господарського суду Одеси. Але, по-перше, ця сума майже втричі менша за розмір збитку. А по-друге - це не штраф. Через пару місяців цю історію тихо зіллють, ці гроші повернуть власникові судна, і історія закінчиться нічим", - написав Фірсов.

Він також припустив, що єдиною причиною для його звільнення могло бути "бажання займатися ось таким рішалово", а Мальований виявився поступливішим.

Нагадаємо, що Кабмін змінив голову Держекоінспекції 13 травня. На цю посаду призначили Андрія Мальованого, начальника управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

З листопада 2019 року обов'язки голови Державної екологічної інспекції України на тимчасовій основі виконував колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram