ГоловнаЕкономікаБізнес

Китайська CRRC виграла тендер на "поїзди-труби" для Харківського метро

Трирічний контракт розрахований на вісім складів.

Китайська CRRC виграла тендер на "поїзди-труби" для Харківського метро
Поезд CRRC для метро в Бразилии
Фото: crrcgc.cc

Одна з дочірніх компаній китайської машинобудівної корпорації CRRC, яка є найбільшим у світі постачальником обладнання рейкового транспорту, виграла тендер на поставку поїздів метро для Харкова.

Як повідомляє "Сіньхуа", переможцем тендеру, оголошеного в червні 2019 року, стала компанія CRRC Tangshan, що базується в місті Таншань північнокитайської провінції Хебей.

Угода має бути виконана за 35 місяців. КП "Харківський метрополітен" отримає вісім складів (40 вагонів метро) і відповідні запчастини, допоміжні інструменти й комплектуючі сервіси. Розмір замовлених вагонів – 2675 мм у ширину і 3650 мм у висоту. Довжина кожного складу – 96,18 м. Склади розраховані на колію 1520 мм і максимальну швидкість руху 80 км/год.

CRRC Tangshan раніше поставляла ширококолійні поїзди в Туркменістан, Казахстан і Монголію, експортувала партії трамвайних вагонів і вагонів метро у два турецькі міста, а також отримала в результаті тендеру замовлення на поставку легкорейкових поїздів у португальське місто Порту.

Харківський контракт стане другим замовленням, отриманими CRRC Tangshan на європейському ринку.

Для харківського метро будуть куплені цілісні п'ятивагонні "поїзди-труби".

"У нас пройшов тендер, і ми очікуємо підтвердження Європейського інвестиційного банку щодо закупівлі нових вагонів метро – восьми складів. Це тривалий процес виготовлення, отримання, але вперше в Україні закуповуються склади, які називають «труба» – без перегородок між вагонами", – говорив у квітні заступник мера Харкова Євген Водовозов.

Перший із них планують отримати через півтора року, а всі вісім – протягом двох-двох із половиною років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram