ГоловнаЕкономікаБізнес

Шмигаль: кількість реєстрацій нових ФОП повернулася до докризового періоду

Прем'єр вважає, що антикризові заходи уряду дають перші результати.

Шмигаль: кількість реєстрацій нових ФОП повернулася до докризового періоду
Премьер-министр Денис Шмыгаль
Фото: kmu.gov.ua

Кількість реєстрацій нових фізичних осіб-підприємців в Україні майже повернулася до докризового періоду. Про це 6 червня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Антикризові заходи уряду дають перші результати. Кількість реєстрацій нових фізичних осіб-підприємців повернулася фактично до докризового періоду. За минулий тиждень було зареєстровано понад 5000 нових ФОП і майже тисячу нових підприємств", - написав прем'єр на своїй сторінці у фейсбуці.

Він нагадав, що уряд оновив програму кредитування "5-7-9%", знявши адміністративні бар'єри, а ставка на рефінансування буде знижена фактично до 0%.

Шмигаль додав, що очікує швидкого рішення від Верховної Ради щодо урядового законопроєкту, який запустить програму "Нові гроші" для українських підприємців.

Всього на різні програми кредитування бізнесу уряд закладає приблизно 10 млрд грн. Якщо будуть бачити додаткову потребу, то ці програми збільшать.

Нагадаємо, 4 червня народні депутати відправили на доопрацювання програму дій Кабінету Міністрів, яку розробляли на основі поданих міністерствами пропозицій спільно з усіма парламентськими комітетами. За словами Шмигаля, завдяки новій програмі вдасться почати відновлювати економіку вже в другій половині 2020 року.

Однак під час обговорення представники різних фракцій критично висловлювалися на адресу програми, називаючи її "рефератом". Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк ("Голос") приніс прем'єр-міністру Денису Шмигалю "рюкзачок урядовця" зі снікерсом, книгою з економіки та медичною маскою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram